6972755552, 6986933787 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

Άρθρα μελών και φίλων του ΓΟΝ.ΙΣ

22/02/2017 | άρθρα
Σύγχρονες μορφές οικογένειας
Στη φάση που βρισκόμαστε, η κρίση της οικογένειας έχει εστιαστεί στο πυρήνα της. Η σχέση του ζευγαριού, αποτελεί το πιο συχνό, περίπλοκο και δυσεπίλυτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, θεραπευτές, σύμβουλοι γάμου και επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ασχολούνται με παιδιά. Ο γάμος μεταβάλλεται σε μία σχέση που χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή αστάθεια. Το διαζύγιο από δυσλειτουργία μετατρέπεται σε επιλογή. Οι ανασυγκροημένες οικογένειες που προκύπτουν κυρίως από διαζύγια, αποτελούν πλέον την κυρίαρχη μορφή της οικογενειακής ζωής
22/02/2017 | άρθρα
Απόφαση κατανομής της επιμέλειας στους γονείς
Ασφαλιστικά μέτρα. Συνεκδίκαση αιτήσεων προσωρινής ανάθεσης της αποκλειστικής επιμέλειας ανήλικου τέκνου στους αιτούντες εν διαστάσει συζύγους και καταβολής προσωρινής διατροφής για λογαριασμό του. Κατανομή από το δικαστήριο της άσκησης της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου μεταξύ των γονέων του, στους οποίους ανήκε από κοινού και η γονική μέριμνα. Καταβολή από τον αιτούντα μειωμένης διατροφής για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου, δεδομένου ότι η αιτούσα θα είχε την επιμέλεια του ανήλικου μόνο για 15 ημέρες τον μήνα και από κοινού με τον αλλο γονιό.
27/12/2015 | άρθρα
Γιατί Έφτασε η Στιγμή της Συνεπιμέλειας
Ήρθε, πλέον, η ώρα, να κατοχυρωθεί στη χώρα η γονική συνεπιμέλεια με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα υπερβαίνει διαλεκτικά και προοδευτικά αυτό του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980. Και αυτό πρέπει να γίνει με τέτιο τρόπο που να μην ευννοεί μόνο τις μεσαίες/ανώτερες τάξεις, αλλά, προπάντων, τη μεγάλη μάζα του εργαζόμενου λαού μας, γυναίκες και άντρες, πατέρες και μητέρες σε εποχή μάλιστα μνημονίων και σκληρής λιτότητας.
10/11/2015 | άρθρα
Διαζύγιο: Διάλυση ή Λύση;
Οι επιπτώσεις στα παιδιά από τη διάλυση του γάμου των γονιών τους είναι πολλές και πολύπλευρες. Τα παιδιά συνήθως νιώθουν ενοχή καθώς πιστεύουν-συνειδητά και υποσυνείδητα-ότι ευθύνονται για το διαζύγιο των γονιών τους. Η ενοχή αυτή πηγάζει από τη διάθεση αυτοτιμωρίας τους που βασίζεται στη λανθασμένη αντίληψη ότι το διαζύγιο ήταν απόρροια της δικής τους αδυναμίας να ικανοποιήσουν τους γονείς τους. Εκτός όμως από το ψυχικό βάρος, το διαζύγιο μπορεί να επιφέρει σωματικές αλλαγές που επηρεάζουν τις μετέπειτα λειτουργίες τόσο σε επίπεδο σωματικής υγείας όσο και σε επίπεδα συμπεριφοράς και γενικότερων στάσεων.
10/11/2015 | άρθρα
Γονεϊκός προγραμματισμός ανατροφής
Δύο μυαλά, τέσσερα χέρια, δύο γονείς για κάθε παιδί
10/11/2015 | άρθρα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΟΝ.ΙΣ.
Η κοινή ανατροφή ενός παιδιού ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση που οι γονείς βρίσκονται, να αποτελεί μια πολιτική προτεραιότητα. Αναγκαιότητα η μεταρυθμιση του Οικογενειακού Δικαίου.
10/11/2015 | άρθρα
Ο δρόμος προς την κοινή επιμέλεια. Μέρος Β'
Η κοινή επιμέλεια των ανηλίκων δεν θα πρέπει να παραμείνει γράμμα κενό περιοριζόμενο μονάχα σε κάποια γενικόλογα ευχολόγια περί κοινών αποφάσεων κλπ αλλά σήμερα, επιβάλλεται να προβλέπεται η ουσιαστική άσκηση της και από τους δύο γονείς και στον τομέα της φροντίδας και της καθημερινότητας των ανηλίκων
10/11/2015 | άρθρα
ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και η εφαρμογή του οικογενειακού δικαίου
το ισχύον οικογενειακό δίκαιο πάσχει καθώς δεν επιτελεί το ρόλο του κυρίως όσον αφορά την προστασία του παιδιού από συγκρούσεις, ενώ δίνει το λάθος παράδειγμα στους γονείς μακριά από το ζητούμενο της από κοινού ανατροφής.Είναι επιτακτική η ανάγκη  η άσκηση της γονικής μέριμνας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένης και της επιμέλειας, από αμφότερους τους γονείς και η διασφάλιση ισόρροπου, ισοβαρούς, ισόχρονου και ισάξιου καθήκοντος ανατροφής από εκείνους αποτελούν τον απαραβίαστο πυρήνα του δικαιώματος του τέκνου στην απο κοινού ανατροφή.
10/11/2015 | άρθρα
Κοινή Επιμέλεια Vs 2 ΣΚ/μήνα
Αυτό που φαίνεται από την εμπειρία -των ξένων κυρίως χωρών- είναι ότι για την πλειοψηφία των παιδιών που βιώνουν το διαζύγιο των γονιών τους, είναι σημαντικό να διαμορφώνεται ένας γονεϊκός προγραμματισμός, ο οποίος να λαμβάνει υπόψη την ποιότητα της σχέσης τους με τους γονείς, την επιθυμία τους για ουσιαστική επαφή και με τους δύο, αλλά και την ανάγκη για ευελιξία όταν χρειάζεται.
10/11/2015 | άρθρα
Βαριάς μορφής γονική αποξένωση
Η γονική αποξένωση, μια μορφή ψυχολογικής κακοποίησης, μπορεί να δημιουργήσει άμεσα και μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας.
03/11/2015 | άρθρα
θεσμική μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου
Η συνταγματική αλλά και η διεθνής υποχρέωση της πολιτείας για την προστασία της οικογένειας, της γονεικής ιδιότητας των πολιτών της και του παιδιού δεν εξασφαλίζονται όταν αφαιρείται από τον ένα γονιό η ιδιότητα του γονέα ενώ ταυτόχρονα μετατίθενται όλες οι υποχρεώσεις ανατροφής στον άλλο. Η πολιτεία δεν έχει άλλα περιθώρια ν‘αποστρέφει το βλέμμα της απο την αναγκαία πλήρη και σοβαρή αλλαγή του οικογενειακού δικαίου η οποία αποτελεί βαριά ευθύνη της τόσο προς τις ενεργές όσο και ως προς τις επόμενες γενιές.
01/10/2015 | άρθρα
Παιδικό Δωμάτιο
Δημιουργήστε μαζί με τα παιδιά σας ένα λειτουργικό και ασφαλές παιδικό δωμάτιο ...

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

 Ο ΓΟΝ.ΙΣ ήταν για μένα η βοήθεια που χρειαζόμουν σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή τη βοήθεια και θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στην κα Μαίρη που με δέχτηκε όσο και στην κα Βάσω που με ανέλαβε και είμαι ήδη πολύ καλύτερα!

Ιωάννα Κ

 Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη γνώση και βοήθεια που μας δώσατε σαν μελλοντικοί γονείς και ειδικοί. Να είστε καλά και να συνεχίζετε το έργο σας.

Αθηνά

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας, δηλαδή την επιδίωξη του αυτονόητου. Την ίση και ισορροπημένη σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών. Και το κυριότερο την επίρρωση του πραγματικού και αναγκαίου ρόλου του πατέρα, μετά το χωρισμό.

Καλπίδου Ελισσάβετ

 Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

Σοφία Κ

Πολύ καλή προσπάθεια. Πέρασα πολύ όμορφα και κάλυψα πολλά κενά. Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας!

Χρυσούλα Αλειφέρη