6972755552, 6986933787 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

Άρθρα μελών και φίλων του ΓΟΝ.ΙΣ

28/02/2021 | άρθρα
Ο κύκλος κακοποίησης του παιδιού
Δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις παιδιά. Πρέπει όμως να σπάσουμε τη νοσηρή αλυσίδα και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι για τα παιδιά μας. Να τους χαρίσουμε όμορφη παιδική ηλικία και αναμνήσεις χωρίς βία και παραμέληση. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να το θέλουμε.
28/02/2021 | άρθρα
Δρ. Χ. Κατάκη, Η διαχείριση του διαζυγίου
Δρ. Χ. Κατάκη. Σε μια φάση που γίνονται τόσο βαθιές ανατροπές στην ελληνική οικογένεια που χαρακτηρίζεται διαχρονικά από εντυπωσιακή ευελιξία να κρατάει τα θετικά και να μεταλλάσσει τα παρωχημένα, αυτό που είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε και να επιδιώκουμε είναι τα βήματα που κάνουμε προς τα μπροστά να είναι περισσότερα από τις αναπόφευκτες παλινδρομήσεις.
28/02/2021 | άρθρα
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΟΝΙΟΣ
Η οικογένεια είναι ένα δυναμικό σύστημα με μία πορεία ζωής. Τα μέλη της επικοινωνούν, τους ενώνουν δεσμοί αγάπης και έχουν συγκεκριμένους ρόλους. Οι γονείς είναι γονείς και τα παιδιά είναι παιδιά. Όμως πόσο εύκολο είναι να είσαι γονιός; Άραγε είναι ένας ρόλος που μαθαίνεται και εξελίσσεται; Οι γονείς κάνουν λάθη;
28/02/2021 | άρθρα
Μαθησιακές δυσκολίες Έννοια, χαρακτηριστικά και αντιμετώπιση
Την τελευταία εικοσαετία, το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών εστιάζεται συχνά στις δυσκολίες μάθησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας. Η αποτελεσματική διδασκαλία των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες προϋποθέτει τη θεωρητική κατάρτιση των εκπαιδευτικών, που αφορά στη φύση των δυσκολιών και στην ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων, με στόχο την προσαρμογή των διδακτικών στόχων στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών των παιδιών. Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών ή η έλλειψη κατάλληλων χειρισμών για την αντιμετώπισή τους, έχει σαν αποτέλεσμα τη διαιώνιση του προβλήματος στην εφηβεία και στην υπόλοιπη ζωή τους. Το διαζύγιο είναι μια επώδυνη διαδικασία, την στιγμή που ήδη χωρίζουν οι γονείς,για ένα παιδί.Σ' αυτόν τον κόσμο,το παιδί καλείται να μπει στη διαδικασία της κοινωνικής του ωρίμανσης,μέσω της ενδυνάμωσης της προσωπικότητάς του.
25/02/2021 | άρθρα
Παιδί και Διαζύγιο
Το διαζύγιο είναι πολύ στρεσογόνα κατάσταση τόσο για το γονιό όσο και το παιδί. Παρόλο που η αντίδραση εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού, την προσωπικότητα του και το πώς διαχειρίζονται την κατάσταση οι γονείς, πολλά παιδιά νιώθουν λύπη,σύγχυση ,θυμό και άγχος και πολύ συχνά το εκφράζουν έντονα προς τα έξω. Το άρθρο αυτό απαντά στο ερώτημα: Πώς θα του το πω; Τι θα κανουμε ως γονείς;
25/02/2021 | άρθρα
Τα δικαιώματα του παιδιού στο διαζύγιο
Ο R. Emery, (Ph.D), καθηγητής Ψυχολογίας και Διευθυντής του Κέντρου για παιδιά, οικογένειας και νόμου στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια (ΗΠΑ), μέσα από τη μακρόχρονη ακαδημαϊκή, και κλινική του εμπειρία και έρευνα, κατέληξε σε έναν δεκάλογο δικαιωμάτων του παιδιού κατά το διαζύγιο. Οι γονείς που χωρίζουν εξακολουθούν να έχουν ευθύνη απέναντι στα παιδιά τους. Αν καταφέρουν να τους προσφέρουν τα παρακάτω δικαιώματα, θα έχουν εκπληρώσει σε σημαντικό βαθμό αυτήν την γονική υποχρέωση.
20/02/2021 | άρθρα
Σχολική Βία
Προβλήματα Συμπεριφοράς & Σχολική Βία: φαινόμενα που παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις; Συχνά και συστηματικά αρνητικές συμπεριφορές από έναν ή περισσότερους συμμαθητές. Χτυπήματα και πρόκληση τραυματισμών Κοροϊδίες, Χειρονομίες, Ειρωνείες και Προσβολές, Καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, Σκόπιμος αποκλεισμός και απομόνωση από παρέες, ομαδικά παιχνίδια και κοινωνικές δραστηριότητες ,Φραστικές επιθέσεις και απειλές Σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση ...
14/12/2020 | άρθρα
ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Οι γονείς καλύπτουν τα έξοδα του /των παδιών ανάλογα με τα εισοδήματα τους. Συνεπώς με την κοινή επιμέλεια δεν διακυβεύεται το δικαίωμα της διατροφής του παιδιού, τουναντίον εξασφαλίζεται η ισότιμη σχέση του παιδιού και με τους δύο γονείς του.
01/12/2020 | άρθρα
ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Η απο κοινού ανατροφή/κοινή επιμέλεια/συνεπιμέλεια των παιδιών είναι ζήτημα πολιτισμού και είναι δεδομένο ότι μπροστά στο συμφέρον του παιδιού να ανατρέφεται και από τους δύο γονείς κάμπτεται κάθε άλλο συμφέρον ενήλικα γονέα ανεξαρτήτως φύλου.
21/11/2020 | άρθρα
Η από Κοινού Ανατροφή των παιδιών και οι πολιτικές προστασίας της παιδικής ηλικίας
Ζητάω πολλά; Είμαι Παιδί και Άνθρωπος μαζί!
11/11/2020 | άρθρα
Τα ΔΙΑΖΥΓΙΑ και οι γεννήσεις παιδιών εκτος γάμου σε στοιχεία
Ο γάμος είναι πιθανό να απολέσει μερικώς τη σημασία του ως θεσμός-πλαίσιο μέσα στο οποίο τελείται η αναπαραγωγή και η ανατροφή των παιδιών.
09/11/2020 | άρθρα
Ο δρόμος προς την κοινή επιμέλεια. Μέρος A'
Ενας οδηγός για την κοινη ανατροφή. Πραγματικότητα, προτάσεις,επιλογές για γονείς και ειδικούς. Εννοιες και κατανοηση τους.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

 Από τους λίγους φορείς που τιμούν το πνεύμα και τη φιλοσοφία του εθελοντισμού. Καλή συνέχεια στο έργο σας. Γιάννος Λ. Γ.Γ. Νέας Γενιάς

  • Μακάρι όλοι οι γονείς να μπορούσαμε να ακολουθήσουμε, θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε πάντως.

Βαρβάρα, Βίκη, Μαριλίζα

 Ήταν μια πολύ όμορφη και πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Νοιώθω ότι φεύγω από εδώ με πολλά εφόδια και πολύ πιο καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσω καταστάσεις που αφορούν το διαζύγιο και το παιδί. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ηλιάνα

 Άλλη μια πετυχημένη δραστηριότητα του ΓΟΝ.ΙΣ, ένα σημαντικό σεμινάριο, με πολύ καλό προγραμματισμό και παρουσίαση από τους συντονιστές και αξιόλογα άτομα που συμμετείχαν, με πραγματική αγάπη για τα παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους.

Μάνος Εγγλέζος

Αυτό που βλέπω και μ’ αρέσει είναι τα στελέχη του ΓΟΝ.ΙΣ πόσο καλά είναι και ενωμένα, γι’αυτό πρέπει και εύχομαι να συνεχίσετε έτσι γιατί πράγματι αυτός ο τομέας είναι πολύ δύσκολος. Συγχαρητήρια από ΕΦΗΜ. Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ

Γ. ΑΜΕΡΑΛΗΣ

 Είμαι πολύ χαρούμενος που σας γνώρισα στην δύσκολη στιγμή που πέρναγα γιατί με βοηθήσατε να δω και να κάνω τα πράγματα πολύ καλύτερα! Ευχαριστώ πολύ τη ψυχολόγο που με βοήθησε πάνω σε αυτό! Καλή συνέχεια στο έργο σας!

Γιώργος Ρουμελιώτης