6972755552, 6986933787 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

Άρθρα μελών και φίλων του ΓΟΝ.ΙΣ

15/05/2014 | άρθρα
Πειθαρχία Του Παιδιού
Πειθαρχία Του Παιδιού. Υπάρχει κάποιος λόγος πίσω από κάθε ανεπιθύμητη συμπεριφορά ενός παιδιού. Κάτι θέλει να μας δείξει με αυτή τη συμπεριφορά του. Κάτι θέλει να μας πει.
20/04/2014 | άρθρα
Εκδηλώσεις Βίας στα σχολεία
Εκδηλώσεις Βίας στα σχολεία. Νέα μαστιγα "bullying". Κοινωνιολογική προσέγγιση
20/04/2014 | άρθρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣΤΙΓΑ «BULLYING»
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αμερικανών επιστημόνων, το τραύμα από όποια μορφή κακοποίησης και αν προέρχεται - σωματική, ψυχολογική ή λεκτική - έχει μία δραματική επιρροή επάνω και στη δομή και στη χημεία του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου του παιδιού, πράγμα που αποτελεί αιτία εμφάνισης προβλημάτων τόσο στη μάθηση όσο και στη γενικότερη συμπεριφορά του. Η κακομεταχείριση καταστρέφει τις εγκεφαλικές δομές που σχετίζονται με τη λογική σκέψη και τη δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε αναμνήσεις και συναισθήματα.
27/01/2014 | άρθρα
Τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς
Τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς Κοινή επιμέλεια
01/10/2013 | άρθρα
Eπίδομα τέκνου από τον ΟΓΑ
Yποβολή του εντύπου Α21 για το επίδομα τέκνου που δίνεται από τον ΟΓΑ και το Υπουργείο οικονομικών για το 2014.... η υποβολή της αίτησης του Α21 του επιδόματος τέκνου απο τον ΟΓΑ μαζί με την φορολογική δήλωση ... γονείς που είναι διαζευγμένοι και έχουν από κοινού την γονική μέριμνα (άσχετα από το ποιος έχει την επιμέλεια) και πληρώνουν διατροφή για το παιδί , προτείνεται να αιτηθούν την ανάλογη χορήγηση του επιδόματος...
01/10/2013 | άρθρα
ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΡΙΑ Ή ΤΙΜΩΡΙΑ;
Ένα βασικό ζήτημα που προβληματίζει τους γονείς σχετικά με την ανατροφή του παιδιού τους είναι αυτό της συμπεριφοράς του παιδιού. Συχνά,οι γονείς παρεμβαίνουν στη συμπεριφορά του παιδιού θέλοντας να τη διαμορφώσουν προς το καλύτερο,όπως εκείνοι πιστεύουν.
01/10/2013 | άρθρα
Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής
Η Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής είναι μια διαταραχή που τη συναντάμε όλο και πιο συχνά στα παιδιά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάγνωση γίνεται από μια διεπιστημονική ομάδα και για να είναι έγκυρη θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί σε κάποιο δημόσιο φορέα. (ΚΕΔΔΥ, δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας).
01/10/2013 | άρθρα
Παιδική Παχυσαρκία & Ψυχολογία Μια ματιά σε αιτίες, συνέπειες & βασικές συμβουλές
Έρευνα του τμήματος Διαιοτολογίας και Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για την παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 867.000 μαθητών απ' όλη την Ελλάδα και σε ένα διάστημα 13 ετών, δείχνει ότι τέσσερα στα δέκα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου είναι παχύσαρκα, ενώ περίπου τα μισά ασκούνται ελάχιστα ή και καθόλου.
15/09/2013 | άρθρα
Ένα μικρό παιδί...
Ένα μικρό παιδί... Βιωματική αφήγηση
21/06/2013 | άρθρα
Διαζύγιο και παιδί
Διαζύγιο και παιδί Πώς μιλάμε στο παιδί μας για το διαζύγιο;
03/12/2012 | άρθρα
Πως να ανακοινώσετε στα παιδιά το διαζύγιο
Πως να ανακοινώσετε στα παιδιά το διαζύγιο
30/11/2012 | άρθρα
Έρευνα..Η ενεργός συμμετοχή του πατέρα - 24 μακροπρόθεσμων μελετών
Η ενεργός συμμετοχή του πατέρα και η επίδραση της στην ανάπτυξη / εξέλιξη του παιδιού : μια επιστημονική ανασκόπηση μακροπρόθεσμων μελετών. Παρουσίαση των κύριων σημείων

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

 Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.

Σοφία Κ

 Ο ΓΟΝ.ΙΣ αποτελεί για μένα μια αλλαγή πορείας! Μια αλλαγή χωρίς αυτοκαταστροφή, χωρίς αυτοτιμωρία, αλλά γεμάτη διάθεση για ζωή!

Χρήστος Δ

 Άλλη μια πετυχημένη δραστηριότητα του ΓΟΝ.ΙΣ, ένα σημαντικό σεμινάριο, με πολύ καλό προγραμματισμό και παρουσίαση από τους συντονιστές και αξιόλογα άτομα που συμμετείχαν, με πραγματική αγάπη για τα παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους.

Μάνος Εγγλέζος

 Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη γνώση και βοήθεια που μας δώσατε σαν μελλοντικοί γονείς και ειδικοί. Να είστε καλά και να συνεχίζετε το έργο σας.

Αθηνά

 Είμαι πολύ χαρούμενος που σας γνώρισα στην δύσκολη στιγμή που πέρναγα γιατί με βοηθήσατε να δω και να κάνω τα πράγματα πολύ καλύτερα! Ευχαριστώ πολύ τη ψυχολόγο που με βοήθησε πάνω σε αυτό! Καλή συνέχεια στο έργο σας!

Γιώργος Ρουμελιώτης